«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Το φιλόδοξο σχέδιο Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027

«Σβήνουν» φόροι 2 δισ. ευρώ για 2 εκατ. φορολογούμενους

Εκλογές 2023, Εκλογές 21 Μαϊου, ΝΔ, Πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Με ένα σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο παρουσίασε ο πρωθυπουργός το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία 2023-2027, αποκαλύπτοντας το όραμά του για τη νέα Ελλάδα και ζητώντας από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν ξανά, για να συνεχιστεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς –Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια– με την προϋπόθεση ότι η αναπτυξιακή τροχιά που ήδη έχει χαραχτεί, θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά αυτοδυναμία, προκειμένου να προκύψει μία ισχυρή και σταθερή διακυβέρνηση που δεν θα σπαταλάει δυνάμεις σε παζάρια και συνεννοήσεις με κυβερνητικούς εταίρους και θα προχωρά ανεμπόδιστα στην παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο μάλιστα, επισημαίνεται ότι η Ν.Δ. παρουσίασε ένα πρόγραμμα-προϊόν της διαρκούς επαφής των στελεχών της με την κοινωνία, ρεαλιστικό και απόλυτα κοστολογημένο. Κεντρική προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. και αδιαπραγμάτευτος προσωπικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εντός της επόμενης τετραετίας, έτσι ώστε ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ. Η αύξηση των απολαβών των εργαζομένων αποτελεί και τη «σημαία» του προεκλογικού προγράμματος, με στόχο οι μισθοί να συγκλίνουν με αυτούς της Ευρώπης, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι ζωής των πολιτών, δεδομένου ότι η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέες αυξήσεις στις συντάξεις, της τάξης του 3% με 4% την 1/1/24, ώστε να μπορούν οι συνταξιούχοι να έχουν έναν αξιοπρεπή βίο. Ειδικό βάρος δίνεται και στη μείωση της φορολογίας, που αποτελούσε δέσμευση της πρώτης τετραετίας, η οποία και έγινε πράξη, ωστόσο ο «γαλάζιος» στόχος είναι το Τέλος Επιτηδεύματος να καταργηθεί οριστικά και να αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Δείτε επίσης