«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Η απόφαση του Αρείου Πάγου κάνει άνω κάτω τα μικρά κόμματα δεξιά της Ν.Δ.

Εκτός εκλογών ο Εμφιετζόγλου και στελέχη του ψάχνουν άλλο κόμμα

Εκλογές 21 Μαϊου, Εκλογές 2023, Μπογδάνος, Εμφιετζόγλου
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Δεξιάς πέραν της Ν.Δ., αφού αφενός οι νέοι σχηματισμοί διεκδικούν μερίδιο από τις πιθανές απώλειές της, αφετέρου οι εντάσεις με τις καταγγελίες στην Ελληνική Λύση και την αποπομπή δύο βουλευτών (ο τρίτος συμφώνησε με την αλλαγή περιφέρειας και περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια) και ο αποκλεισμός της Πατριωτικής Ένωσης του Προδρόμου Εμφιετζόγλου αλλά και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός του κόμματος του Κασιδιάρη, προκαλούν αναταράξεις.

Η είδηση για τον αποκλεισμό της Πατριωτικής Ένωσης από τον Άρειο Πάγο προκάλεσε οργή στις τάξεις του κόμματος, και, πλέον, οι επιτελείς του καταστρώνουν σενάρια για την επόμενη μέρα. Πληροφορίες της «ΒτΚ» αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή κάποιων εξ αυτών στα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων του ίδιου χώρου, κάτι που θα φανεί μέχρι το Σάββατο το βράδυ, που λήγει η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών. Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, το σύμβολο του κόμματος, που είναι το αστέρι της Βεργίνας, είναι εθνικό σύμβολο και εκ του νόμου απαγορεύεται η χρήση του. Πηγή της Πατριωτικής Ένωσης μας είπε ότι υπήρχε η διαβεβαίωση από τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τη χρήση του συμβόλου.

Πέραν τούτου όμως, κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ», στην οποία υποστηρίχθηκε πως η Πατριωτική Ένωση «έκλεψε» το όνομα. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι υπήρξαν γνωμοδοτήσεις από έγκριτους συνταγματολόγους ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα, αφού η ονομασία του ενός κόμματος διαφέρει από του άλλου. Πάντως, άπαντες στην Πατριωτική Ένωση θεωρούν ότι υπήρξαν πολιτικές πιέσεις για να μην συμμετάσχει το κόμμα στις εκλογές, ενώ ο κ. Εμφιετζόγλου λέει ότι θα προετοιμαστεί για τις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Δείτε επίσης