«Η Βραδυνή της Κυριακής»

«Ξεπαγώνουν» και οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα

Η θετική αυτή εξέλιξη θα δρομολογήσει νέες αυξήσεις στους εργαζόμενους που αμείβονται με το βασικό μισθό σε επιχειρήσεις

τριετίες, μισθοί, αυξήσεις μισθών, ιδιωτικός τομέας, επιχειρήσεις, υπουργείο Εργασίας, οικονομία
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μοσχολιός
Από Δημήτρης Μοσχολιός

Μόλις το ποσοστό της ανεργίας πέσει κάτω από το 10% –σήμερα είναι στο 11,4%– θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για νέες αυξήσεις στους εργαζόμενους που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, που πλέον έχει διαμορφωθεί στα 780 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο ταχύτητες όσον αφορά στις τριετίες για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Όσοι είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον μία τριετία στην εργασία τους στις 14 Φεβρουαρίου του 2012, έχουν επιπλέον αποδοχές οι οποίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 30% ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.

Ειδικότερα, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 858 ευρώ για την πρώτη τριετία, στα 936 ευρώ για όσους έχουν δύο τριετίες και στα 1.014 ευρώ για τις τρεις τριετίες. Ωστόσο, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι –δηλαδή όσοι δεν συμπλήρωσαν μία τριετία στην εργασία τους μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2012– δεν λαμβάνουν τη συγκεκριμένη προσαύξηση.


Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 6 Μαϊου 2023

Δείτε επίσης