«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Συντάξεις: Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για αυξήσεις και την επόμενη τετραετία

Η «Βραδυνή της Κυριακής» παρουσιάζει τους 3 άξονες που καθορίζουν τον σχεδιασμό που βασίζεται στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

Η Βραδυνή της Κυριακής, Η Βραδυνή, Συντάξεις, αυξήσεις συντάξεων, συνταξιούχοι, σχέδιο τετραετίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατια, Προϋπολογισμός 2023, ΑΕΠ, ελληνική οικονομία, υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Οικονομικών, Οικονομία
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μοσχολιός
Από Δημήτρης Μοσχολιός

Με βασικό «όπλο» τη χορήγηση νέων αυξήσεων στις συντάξεις το 2024 θέλει να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα, ξεδιπλώνοντας μάλιστα ένα πλέγμα στήριξης για όσους έχουν Προσωπική Διαφορά. To κυβερνών κόμμα κοιτά ιδιαίτερα στο κοινό των συνταξιούχων εστιάζοντας σε μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Με εμβληματικότερο το «ξεπάγωμα» των συντάξεων ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια και τη χορήγηση αυξήσεων της τάξης του 7,75%. Παράλληλα, αυτό που επισημαίνεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι πως οι προτάσεις της επόμενης τετραετίας είναι απολύτως κοστολογημένες και δεν οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

Στον αντίποδα εξαπολύονται βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πως επιδίδεται σε μία προεκλογική παροχολογία, δίνοντας υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους συνταξιούχους ξεδιπλώνεται σε τρεις βασικούς άξονες.


Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 20 Μαϊου 2023

Δείτε επίσης