«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Μαρσάρουν οι «γαλάζιες» εκλογικές μηχανές

Οι περιοδείες, τα «φροντιστήρια» και ο στόχος της ισχυρής αυτοδυναμίας

Μητσοτάκης, ΝΔ, Εκλογές 2023, Εκλογές 25 Ιουνίου
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Σε ανασύνταξη δυνάμεων και άμεση επανεκκίνηση για την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου προχωρούν τα «γαλάζια» στελέχη, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ν.Δ., προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να καταστεί σαφές σε εσωκομματικό επίπεδο ότι αντιμετωπίζονται οι δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου ως μία νέα κάλπη που πρέπει να γεμίσει από «γαλάζια» ψηφοδέλτια για να επιτευχθεί η ισχυρή αυτοδυναμία που αποτελεί επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, και στο πλαίσιο αυτό το βασικό δίλημμα που θα τεθεί στους ψηφοφόρους είναι σταθερότητα ή περιπέτειες.

Ο πρώτος Πρωινός Καφές στο στρατηγείο της Ν.Δ. στην Πειραιώς, έλαβε χώρα την Παρασκευή, με τον πρόεδρο της «γαλάζιας» παράταξης να τονίζει: «Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε από την αρχή με το ίδιο πάθος και ένταση, προκειμένου να πείσουμε τους πολίτες ότι διαθέτουμε τη μόνη αξιόπιστη πρότασης διακυβέρνησης».Οι συσκέψεις στο νεοδημοκρατικό ορμητήριο στο Μοσχάτο είναι συνεχείς, καθώς μετά την εξαντλητική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαΐου εντοπίστηκαν τα σημεία-«κλειδιά» στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί το επιτελείο της Ν.Δ. και έγινε η «ακτινογραφία» του εκλογικού χάρτη, ο οποίος μπορεί να βάφτηκε «γαλάζιος» με εξαίρεση τη Ροδόπη, ωστόσο τα επιμέρους χαρακτηριστικά δείχνουν σε ποιες περιοχές χρειάζεται να δοθεί έμφαση, και προφανώς θα συμπεριληφθούν στο χάρτη των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ομάδα κρούσης, που αποτελείται από τον γραμματέα της Ν.Δ. Παύλο Μαρινάκη, τον επί χρόνια συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ. Θανάση Νέζη, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, το συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας Νίκο Χαρδαλιά, τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Σμυρλή και τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Άκη Σκέρτσο, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και συνεννοήσεις με τους πυρήνες της Ν.Δ. στην περιφέρεια. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών και πολιτευτών, όπου τους δόθηκαν οι «μπλε φάκελοι» που περιλαμβάνουν τους βασικούς άξονες του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. αλλά και τις υποχρεώσεις ανά δήμους στους οποίους με κλιμάκια πρέπει να κάνουν περιοδείες, αλλά και να οργανωθούν εκδηλώσεις αντίστοιχες με την πρώτη προεκλογική περίοδο, καθώς, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αγώνας είναι συλλογικός και άπαντες θα αξιολογηθούν για τη δράση τους κατά τον προεκλογικό αυτό Ιούνιο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 27 Μαϊου 2023

Δείτε επίσης