«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Κοινωνικός Τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για εργαζόμενους και ανέργους

Το φετινό πρόγραμμα αφορά 300.000 ασφαλισμένους, με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει

Κοινωνικός Τουρισμός, Δωρεάν διακοπές, διακοπές για εργαζόμενους, διακοπές για ανέργους, Καλοκαίρι 2023, διακοπές 2023, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μοσχολιός
Από Δημήτρης Μοσχολιός
, ,

Με 300.000 επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού δίνεται η δυνατότητα σε εργαζομένους και ανέργους να κάνουν φθηνές διακοπές. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων ξεκίνησε, ενώ να σημειωθεί πως ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ. Μάλιστα –όπως ανακοινώθηκε από την ΔΥΠΑ– για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα, και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου αντί για την 1η Αυγούστου.

Με το νέο πρόγραμμα οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν:
- Μέχρι 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
- Έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο Νομό Έβρου.
- Μέχρι 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για το μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί εδώ πως αύξηση ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν. Να επισημανθεί ακόμα πως για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα (2 Ιουνίου 2023) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης