«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η Δημόσια Υγεία

Ο Μητσοτάκης «ξήλωσε» τον Πνευματικό και εγγυάται ΕΣΥ για όλους

Κυριάκος Μητσοτάκης, εκλογές, εκλογές 2023, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Κάθετος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ευαίσθητα θέματα Υγείας ξεκαθαρίζοντας ότι το σχέδιο της Ν.Δ. για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ αποτελεί προσωπική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά του για την επόμενη τετραετία και μην επιτρέποντας οτιδήποτε θολώνει τη συγκεκριμένη στρατηγική με άστοχες τοποθετήσεις στο δημόσιο διάλογο.

Για το λόγο αυτό, με απόφασή του αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός μετά τις δηλώσεις του για διαλογή καρκινοπαθών ασθενών τελικού σταδίου, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ξεκαθαρίζει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί «την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, με τον Σπύρο Πνευματικό να προβαίνει σε δήλωση στα social media εξηγώντας ότι τα λεγόμενά του δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, και γι’ αυτό σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τα Όργανα του κόμματος αποσύρεται από τον προεκλογικό αγώνα, ζητώντας συγνώμη από κάθε πολίτη και κάθε ασθενή χωριστά.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα (10 Ιουνίου 2023) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης