«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Πως θα ξεφουσκώσετε το εκκαθαριστικό σας

Τι ισχύει για μισθούς – συντάξεις –αποζημιώσεις

εκκαθαριστικό, μισθοί, συντάξεις
Αρθρογράφος: Κώστας Αντωνάκος
Από Κώστας Αντωνάκος

Τροποποιητικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα πρέπει να υποβάλουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, οι φορολογούμενοι που εισέπραξαν το 2022 αναδρομικά από μισθούς, συντάξεις, αγροτικές ενισχύσεις και εισοδήματα, με βάση δικαστικές αποφάσεις, τα οποία αφορούν την περίοδο 2015-2020, προκειμένου να αποφύγουν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά ποσά.

Για παράδειγμα, για τα αναδρομικά από συντάξεις που εισπράχθηκαν το 2022 και αφορούν το έτος 2020 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν ως έτος υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης το έτος 2021.

Στη Δήλωση Αναδρομικών τα ποσά προσυμπληρώνονται στους αντίστοιχους κωδικούς και δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσετε ή να τροποποιήσετε κάποιον άλλο κωδικό.

Εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε άλλα στοιχεία της δήλωσής σας πρέπει να υποβάλετε ξεχωριστή τροποποιητική φορολογική δήλωση.

Στην περίπτωση που η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί εκπρόθεσμα, δεν επιβάλλεται πρόστιμο εφόσον ο φόρος που βεβαιώνεται δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα (10 Ιουνίου 2023) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης