«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Στήριξη με το καλημέρα

Η «Βραδυνή» παρουσιάζει το πρώτο νομοσχέδιο της ΝΔ, που ψηφίζεται τον Αύγουστο

Κυριάκος Μητσοτάκης
Αρθρογράφος: Νίκος Ρογκάκος
Από Νίκος Ρογκάκος

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν νομοθετηθεί τα μέτρα οικονομικού περιεχομένου που έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία εάν εκλεγεί κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μέτρα οικονομικού περιεχομένου που περιλαμβάνονται στις προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. σε ορίζοντα τετραετίας, θα έχουν ψηφιστεί έως το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να απαντήσει στην κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός –όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου– ότι τα μέτρα που τάζει η Ν.Δ. δεν έχουν περιληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο έχει υποβληθεί στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά της η Ν.Δ. υποστηρίζει πως τα προεκλογικά μέτρα καλύπτονται πλήρως από το δημοσιονομικό χώρο της επόμενης τετραετίας, όπως περιγράφεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Όπως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, «ενδεχομένως και πριν από τις διακοπές του Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί ένα μεγάλο οικονομικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και θα έχουν νομοθετηθεί όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.

Άρα, το αφορολόγητο θα εφαρμοστεί από 1/1/2024, οι πολιτικές μας για τα τεκμήρια από 1/1/2025, και το Τέλος Επιτηδεύματος θα καταργηθεί σταδιακά σε ορίζοντα τετραετίας».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης