«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Η στρατηγική του πρωθυπουργού για Οικονομία και Κοινωνία

Το σχέδιο της επόμενης ημέρας θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Κυριάκος Μητσοτάκης, μητσοτακησ, πρωθυπουργός, ΔΕΘ, δεθ, Κυβέρνηση, κυβερνηση, Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατια, ΝΔ, νδ, Οικονομία, Δημόσιο, Κοινωνία, Πολιτική
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Οικονομόπουλος
Από Αλέξανδρος Οικονομόπουλος

Στρατηγική έξι εβδομάδων μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξεδιπλώνει η κυβέρνηση, δίνοντας πρωτίστως έμφαση σε μία ατζέντα καθημερινότητας και Οικονομίας. Αδιαμφισβήτητα σε αυτή τη χρονική συγκυρία η μεγάλη μάχη δίνεται στο μέτωπο των πυρκαγιών, ωστόσο, παράλληλα, σχεδιάζεται η επόμενη μέρα και ένα μπαράζ νομοσχεδίων θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή το φθινόπωρο.

Η αρχή θα γίνει από το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, που θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το καλοκαίρι. Έμφαση στους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του Εκσυγχρονισμού του κράτους θέλει να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου τη νέα τετραετία. Μία σειρά κινήσεων που έχουν δρομολογηθεί δίνει το στίγμα, ενώ παράλληλα τα «φώτα» παραμένουν στραμμένα και στην Οικονομία. Το σχέδιο της επόμενης ημέρας θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη έχει δώσει μία πρόγευση των αλλαγών που έρχονται.

Στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας ήδη ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα στήριξης που θα «τρέξουν» μέχρι το τέλος του έτους αλλά και το 2024, καθώς από την κυβέρνηση θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως τα μέτρα που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα θα γίνουν πράξη.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης