«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Φιάσκο ΕΛ.ΑΣ.: Εισήγηση στον Μητσοτάκη για «ξήλωμα» της ηγεσίας

Η βούληση για αλλαγές και ανάληψη ευθυνών από όλες τις πλευρές διεφάνη και από το ραντεβού που κλείστηκε για 16 Αυγούστου με τον πρόεδρο της UEFA στο Μαξίμου

αστυνομία, Αστυνομια, Ελληνική Αστυνομία
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Με τη ρήση του αείμνηστου Ουμπέρτο Έκο «ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις» να διαψεύδεται για ακόμα μία χρονιά, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει με κινήσεις ουσίας τα μέτωπα που έχουν ανοίξει, με το θέμα της οπαδικής βίας να κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Το επόμενο διάστημα θα έρθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέες «καρατομήσεις» στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το επιχειρησιακό φιάσκο που οδήγησε στην απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ταυτόχρονα, καταρτίζεται η ατζέντα του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ και συμπληρώνεται η λίστα με τα πρώτα νομοθετήματα που θα ψηφιστούν στην αρχή του φθινοπώρου.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται για την υπόθεση της οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που συντάραξε το πανελλήνιο και κόστισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Είναι σαφές το μήνυμα που έχει στείλει ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και εκφράζοντας την πολιτική βούληση για νέες παρεμβάσεις - τομές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου, και εν προκειμένω της ΕΛ.ΑΣ.

Η βούληση για αλλαγές και ανάληψη ευθυνών από όλες τις πλευρές, διεφάνη και από το ραντεβού που κλείστηκε για την επομένη του Δεκαπενταύγουστου με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μετά τα δραματικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Έτσι, αποφασίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας τη θεσμική οδό και στο ανώτατο επίπεδο να συναντηθεί με τον επικεφαλής των ομοσπονδιών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και τους ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), υπό την σκιά των δραματικών γεγονότων, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση της μάστιγας της οπαδικής βίας που, δυστυχώς, δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης