«Η Βραδυνή της Κυριακής»

ΔΕΘ: Το «καλάθι» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στοχευμένα και κοστολογημένα τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

ΔΕΘ: Το «καλάθι» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Οικονομόπουλος
Από Αλέξανδρος Οικονομόπουλος

Ένα κοστολογημένο πακέτο, που θα περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα στήριξης αλλά δεν θα διαταράσσει τη δημοσιονομική ισορροπία, πρόκειται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το τελικό πακέτο θα έχει κλειδώσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, και ήδη τα… κομπιουτεράκια στο οικονομικό επιτελείο έχουν «πάρει φωτιά».

Το μήνυμα, πάντως, που εκπέμπεται με σαφήνεια είναι πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει παροχολογία, αλλά θα γίνουν λελογισμένες κινήσεις. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με προσοχή την πορεία των τιμών, κυρίως στα τρόφιμα και στα καύσιμα, και στο τραπέζι είναι στοχευμένες παρεμβάσεις, με έμφαση να δίνεται πρωτίστως στη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και σε συγκεκριμένες κινήσεις για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης.

Το μεγάλο ζητούμενο, βέβαια, είναι οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν να είναι απολύτως κοστολογημένες, ώστε να μην σταλούν λάθος μηνύματα στις Αγορές, καθώς στόχος είναι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας το φθινόπωρο. 

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης