«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Μάχη για να σπάσει το απόστημα του χουλιγκανισμού

Κομβικός ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση της αθλητικής βίας

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

Αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να καθαρίσει τα ελληνικά γήπεδα από τις εγκληματικές συμμορίες είναι ο πρωθυπουργός, που παρουσία του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου έφερε άπαντες προ των ευθυνών τους.

«Όποιος αμφισβητεί τα όσα είπε περί αποκλεισμού των ομάδων από την Ευρώπη, θα βρεθεί προ εκπλήξεως», διαβεβαίωσε στη «ΒτΚ» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

«Έως εδώ. Δεν πάει άλλο, και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Το απόστημα πρέπει να σπάσει και θα σπάσει», φέρεται να είπε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργάτες του όταν πληροφορήθηκε τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες ακροδεξιούς, μέλη της οπαδικής θύρας ΒΒΒ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Μητσοτάκης «εξερράγη» και διαπιστώνοντας την στάση της Αστυνομίας, που παρέπεμπε σε τριτοκοσμική χώρα, είπε στη «Βραδυνή της Κυριακής» συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Προς τούτο, αποφάσισε να προχωρήσει σε μέτρα τόσο στο πεδίο της οπαδικής βίας όσο και σε αυτό της Αστυνομίας.

Η αλήθεια είναι πως το Μαξίμου έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στο θέμα των οπαδικών θυρών.

Οι επιτελείς του Γραφείου του πρωθυπουργού γνωρίζουν άριστα το τι ακριβώς συμβαίνει και τις υπόγειες διαδρομές των κορυφαίων στελεχών των οργανωμένων οπαδών με παράγοντες των ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης