«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Το ελληνικό… Φαρ Ουέστ στο Δέλτα

Οι αυτόκλητοι «σερίφηδες» προκαλούν και διχάζουν στον Έβρο

Έβρος, Δέλτα του Έβρου, αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες», αυτόκλητοι «σερίφηδες», παρέμβαση Μαξίμου, παρέμβαση πρωθυπουργού, εισαγγελική έρευνα, Συνοριοφύλακες, Ελληνική Αστυνομία, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Αρθρογράφος: Κώστας Μελισσόπουλος
Από Κώστας Μελισσόπουλος

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο, με τους αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» που συλλάμβαναν παράτυπους μετανάστες, προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη, η οποία διχάστηκε μεταξύ της νομιμότητας και της «αναγκαιότητας».

Παράλληλα, προκάλεσαν την παρέμβαση της Ευρώπης, αφού «εξωδίκως» η Κομισιόν κάλεσε την κυβέρνηση, δια μέσω αξιωματούχων της, να λάβει μέτρα για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο της αυτοδικίας σε βάρος παράτυπων μεταναστών. Όταν συνέβη το πρώτο περιστατικό με τη σύλληψη και τον εγκλεισμό σε τρέιλερ αγροτικού περίπου 25 μεταναστών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης –αντιλαμβανόμενος ότι η χώρα μας θα μπει στο στόχαστρο της Ε.Ε.– επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και του ζήτησε να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πράγμα που έγινε με τη σύλληψη των τριών αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων», ενώ στη συνέχεια συνελήφθη άλλος ένας. Ο πρωθυπουργός ήθελε –σύμφωνα με συνεργάτη του– να στείλει μήνυμα προς όλους ότι ο νόμος εφαρμόζεται από τα εντεταλμένα Όργανα του και μόνο.

Στη συζήτηση, όμως, εισήλθε και ο σύλλογος «Αινήσιο Δέλτα», ο οποίος αποτελείται από μέλη που φέρονται να προστατεύουν αφενός τη χλωρίδα και την πανίδα του Δέλτα του Έβρου, αλλά και να επικουρούν το Στρατό στη φύλαξη των συνόρων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου και βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης μπήκε στο στόχαστρο, ενώ ο Σύλλογος ταυτίστηκε με τους αυτόκλητους «σερίφηδες».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης