«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Market Pass 2: Ποιοι, πώς και πότε θα εισπράξουν τη φθινοπωρινή ενίσχυση

Χρηστικός οδηγός της «Βραδυνής της Κυριακής» για όλους τους δικαιούχους

Market Pass 2, φθινοπωρινή ενίσχυση, φθινοπωρινό βοήθημα, νεο επίδομα, μέτρο ενίσχυσης νοικοκυριών, καταναλωτές, κάλυψη μέρους κόστους αγορών, Χρηστικός οδηγός
Αρθρογράφος: Κώστας Αντωνάκος
Από Κώστας Αντωνάκος

Σε μία δόση, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα ποσά για το Market Pass 2, για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις να ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου και να παραμένει σε λειτουργία έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα:

- Έως 29 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, και για όσους είχαν λάβει την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις τους να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου.
- Έως 5 Νοεμβρίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και έως 31 Οκτωβρίου, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

Όσοι έλαβαν το Market Pass 1 δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν αυτόματα με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022. Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, εφόσον επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης από ψηφιακή χρεωστική κάρτα σε τραπεζικό λογαριασμό και αντίστροφα, ή έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης