«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Κακοκαιρία «Daniel»: Ψάχνουν στα λασπόνερα

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες – Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Κακοκαιρια Daniel, Κακοκαιρια νεκροι, νεκροι θεσσαλια, νεκροι κακοκαιρια, κακοκαιρια daniel, κακοκαιρια, πλημμυρες, βροχοπτώσεις, καιρικά φαινόμενα, θύματα πλημμύρων, Θεσσαλία, Μαγνησία, πολιτικη προστασια, πυροσβεστικη, Πολιτική Προστασία
Αρθρογράφος: Φάνης Καραμπατσάκης
Από Φάνης Καραμπατσάκης

Η πρωτοφανής κακοκαιρία «Daniel» υποχώρησε, αλλά άρχισε ο τραγικός απολογισμός. Νεκροί, αγνοούμενοι, άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους χωρίς τρόφιμα, νερό και ρεύμα, χωριά ολόκληρα εξαφανισμένα από το χάρτη, κάτω από τόνους υδάτων και λάσπης, αμέτρητα ζώα πνιγμένα, χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και καλλιεργειών πλημμυρισμένα, εκατοντάδες κτίρια υποδομών, καταστήματα, εργοστάσια κατεστραμμένα. Οι εικόνες από τα μέτωπα της θεομηνίας ειδικά σε Καρδίτσα, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα είναι σοκαριστικές.

Το ισχυρότερο χτύπημα δέχθηκε η Θεσσαλία, όπου ολόκληρες περιοχές βυθίστηκαν στα λασπόνερα και κάτοικοι εγκλωβίστηκαν μέσα στα σπίτια τους. Αλλόφρονες επικοινωνούσαν όπως - όπως με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, δηλώνοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πνιγούν. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ηλικιωμένων στις πληγείσες περιοχές μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, οι οποίοι ανέβαιναν πάνω στα τραπέζια, φοβούμενοι να ανοίξουν ακόμη και την πόρτα μην τυχόν μπει μέσα περισσότερος όγκος νερού. Άλλοι περίμεναν για ώρες σε ταράτσες και απεγκλωβίστηκαν ακόμη και με ελικόπτερα. Ολόκληρες πλαγιές κατέβαιναν από βουνά που είχαν γίνει καταρράκτες και προσγειώνονταν σε δρόμους μαζί με τα δέντρα και τις ρίζες τους.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης