«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα»

Αυτοψία του πρωθυπουργού στο βυθισμένο Θεσσαλικό κάμπο και στις πληγείσες περιοχές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Daniel

μητσοτακησ, κακοκαιρια, κακοκαιρια daniel, ντανιελ, πλυμμηρες, πλημμυρες νεκροι, θυματα πλημμυρες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Πολιτική Προστασία, Κακοκαιρία, Καιρικά φαινόμενα, Καιρός
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος και σε αυτή τη μάχη, έδωσε, επισκεπτόμενος τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και αποφασιστικότητας για την επόμενη μέρα στην περιοχή. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, ενώ θα διεκδικήσει και πρόσθετα κονδύλια από την Ε.Ε., προκειμένου να φανεί στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια η αλληλεγγύη των εταίρων μας.

Το μέγεθος της καταστροφής με τα ίδια του τα μάτια είδε χθες (Παρασκευή) ο πρωθυπουργός στο Θεσσαλικό κάμπο, που έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη μετά το χτύπημα από μία κακοκαιρία ιστορικών διαστάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στη Λάρισα και πέταξε πάνω από τις πληγείσες περιοχές, και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας, όπου μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της Πυροσβεστικής και του Στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, με τους πολίτες να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους σωτήρες τους ύστερα από ημέρες απίστευτης αγωνίας και ταλαιπωρίας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται. Η φράση «Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα», έδωσε το στίγμα της παρουσίας του στις περιοχές που βυθίστηκαν κάτω από τα νερά, με το μέγεθος της καταστροφής να είναι ακόμα άγνωστο.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης