«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Επίδομα Θέρμανσης: Αυξάνεται το ποσό και αλλάζει η διαδικασία

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου αναπροσαρμόζει την οικονομική στρατηγική

επιδομα θέρμανσης, κοστοσ θερμανσης, τιμη πετρελαιου, διανομή πετρελαίου, διεθνής τιμή του πετρελαίου, Επίδομα Θέρμανσης, υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Αρθρογράφος: Νίκος Ρογκάκος
Από Νίκος Ρογκάκος

Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οι κάτοικοι στις πιο κρύες περιοχές της χώρας αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία, πάντως, δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές αποφάσεις για τη φετινή επιδότηση.

Με τις προβλέψεις για αύξηση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, που ήδη έχει πάρει την ανηφόρα τις τελευταίες ημέρες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται σε στοχευμένες αλλαγές στην επιδότηση θέρμανσης, με το βάρος να πέφτει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Με γνώμονα ότι τα νοικοκυριά θα χρειαστούν χείρα βοηθείας φέτος, οι αλλαγές θα γίνουν για να σηκώσουν το οικονομικό φορτίο της θέρμανσης με πετρέλαιο.

Η αγορά προβλέπει πρεμιέρα στη διανομή πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου, με τιμές ακόμα και στο 1,5 ευρώ το λίτρο αν διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα διεθνών τιμών. Ακόμα χειρότερα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις διεθνών αναλυτών για εκτίναξη της τιμής του μπρεντ ακόμα και πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, το 1,5 ευρώ θα μοιάζει φθηνό. Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι εξελίξεις παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης