«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Εργασία - Τριετίες: Ποιοι θα δουν τις αυξήσεις

Η «Βραδυνή της Κυριακής» παρουσιάζει όλα όσα προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο - Για ποιους «ξεπάγωσαν» και πόσα θα πάρουν

τριετιες, εργαζομενοι τριετιες, εργασιακα τριετιες, προυπηρεσια εργαζομενων, Ξεπάγωμα Τριετιών, Τροπολογία, Εργασιακό Νομοσχέδιο, Βουλή, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπάλληλοι, Εξαρτημένη Σχέση Εργασίας, υπουργείο Εργασίας
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Οικονομόπουλος
Από Αλέξανδρος Οικονομόπουλος

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου 2024, με τροπολογία που κατατέθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ουσιαστικά επιταχύνεται η εφαρμογή μίας ευνοϊκής διάταξης, που θα ξεκίναγε όταν η ανεργία θα έφτανε να έχει 4 συνεχόμενα τρίμηνα κάτω από 10%.

Αναλυτικά στην τροπολογία προβλέπεται πως από την 1η Ιανουαρίου αίρεται η αναστολή της ισχύος διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, συλλογικών συμβάσεων ή διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας.

Αναλυτικά όσα προβλέπονται για τις τριετίες στο εργασιακό νομοσχέδιο έχουν ως εξής:

1.Η προϋπηρεσία κάθε εργαζομένου, που είχε προσληφθεί πριν από την 14η Φεβρουαρίου 2012 –πώς αυτή είχε διαμορφωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, οπότε και ανεστάλη η συμπλήρωσή της– συνεχίζει να συμπληρώνεται μετά την 1η Ιανουαρίου 2024.

2. Η προϋπηρεσία κάθε εργαζομένου, που προσλήφθηκε μετά τη 14η Φεβρουαρίου 2012, ξεκινά να συμπληρώνεται ύστερα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα (Σάββατο, 23/9) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης