«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ακρίβεια: Τα 4 μέτρα που θα συγκρατήσουν τις τιμές

Στόχος είναι σε βασικά προϊόντα διατροφής η μόνιμη και ορατή μείωση της τιμής στο ράφι, αλλά και η τόνωση του ανταγωνισμού

ακριβεια στα σουπερ μαρκετ, μετρα για την ακριβεια, μαχη κατα της ακριβειας, καταναλωτες ακριβεια, πληθωρισμος, αύξηση τιμων σουπερ μαρκετ, μέτρα κυβέρνησης ακρίβεια, market pass 2, κυβέρνηση
Αρθρογράφος: Γιώργος Αγιασοφίτης
Από Γιώργος Αγιασοφίτης

Στη διεύρυνση των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ανακούφιση των νοικοκυριών προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης, προωθώντας τέσσερα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, ο οποίος έθεσε ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης τη μείωση των τιμών, την περασμένη Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας εξειδίκευσε τέσσερα νέα μέτρα, τα οποία άμεσα με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

«Η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Ένα πρόβλημα παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό, απέναντι στο οποίο η μάχη θα είναι συνεχής και σκληρή μέχρι να αντιμετωπισθεί», τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Σκρέκας, για να συμπληρώσει ότι «οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν επίμονες σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών, και κυρίως στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα η ελληνική οικογένεια να δυσκολεύεται υπό το βάρος των ανατιμήσεων».

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα (Σάββατο,23/9) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης