«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Στόχος το 13άρι

Η κυβέρνηση θέλει το απόλυτο στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Ποιες είναι οι «σίγουρες» Περιφέρειες και σε ποιες θα δοθεί μάχη με «αντάρτες»

κυριακοσ μητσοτακησ, αυτοδιοικητικεσ εκλογεσ, αυτοδιοικητικεσ εκλογέσ 2023, πρωθυπουργοσ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατία, Νέα κυβέρνηση, υπουργικό συμβούλιο, Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023, πολιτικη, Πολιτικά, Πολιτική
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει επανειλημμένως την αναγκαιότητα για νίκη των υποψηφίων του κόμματός του στις περιφερειακές εκλογές, αφού με αυτούς θα συνεργαστεί για τη μεταρρυθμιστική επιτάχυνση μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην Ελλάδα του 2030.

Στις κάλπες στις 13 Περιφέρειες της χώρας, αλλά και στους τρεις μεγάλους Δήμους – Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης–, είναι στραμμένο το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου, που επιθυμεί διακαώς το 13+3 προκειμένου να βαφτεί και πάλι «γαλάζιος» ο χάρτης της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αιτιολογήσει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται για ένα πολιτικό καπρίτσιο, αλλά έχει θέσει τον στόχο αυτό, καθώς εντάσσει τη συνεργασία του με τους περιφερειάρχες σε αυτό που ονομάζει μεταρρυθμιστική επιτάχυνση, προκειμένου να υλοποιήσει στο έπακρο το γιγάντιο αναπτυξιακό πρόγραμμα για κάθε μία από τις Περιφέρειες της χώρας, που θα οδηγήσει στην Ελλάδα του 2030.

Οι περιφερειάρχες σε κάθε γωνιά της χώρας θα κληθούν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρικτικό, στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης, και να διαχειριστούν κονδύλια πολλών δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτό που «βλέπει» το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι παρά τα όσα έχουν προηγηθεί (πυρκαγιές, πλημμύρες) από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου και μετά, το πολιτικό τοπίο δεν φαίνεται να έχει αλλάξει. Και αυτό το διαπιστώνει κανείς με μία ματιά στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, με την αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, να βρίσκεται καθηλωμένη στα ίδια ποσοστά και παρά την αλλαγή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμούν, επίσης, ότι η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έχει αποφασίσει πως οι περιφερειακές εκλογές είναι χαμένες από χέρι, και πλέον θα στρέψει το βλέμμα της προς τις ευρωεκλογές, καθώς εκεί θα κριθεί και το αποτύπωμα του νέου αρχηγού.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο (7/10) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης