«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Μητσοτάκης: Άλμα μπροστά με «γκάζια» στους υπουργούς

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα να «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις

κυριακοσ μητσοτακησ, πρωθυπουργοσ, υπουργικο συμβουλιο, μεγαρο μαξιμου, νεα κυβερνηση, χαρτοφυλακιο υπουργειων, αυτοδιοικητικεσ εκλογέσ 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Μέγαρο Μαξίμου, Υπουργικό συμβούλιο, Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατία
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό έβαλε ο πρωθυπουργός με δύο παρεμβάσεις του την περασμένη εβδομάδα, μία στο υπουργικό συμβούλιο και μία σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό. Με αυτή την στρατηγική κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε «κόκκινη γραμμή», στέλνοντας, παράλληλα, μηνύματα στους υπουργούς του, ότι πρέπει με κάθε κίνησή τους να δείχνουν πως είναι προσηλωμένοι στο έργο τους και παραμένουν γειωμένοι στην πραγματικότητα.

Και αυτό, γιατί τα «φάλτσα» υπουργών ανάμεσα στον α’ και το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που έστρεψαν αλλού την προσοχή, οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για άλλη μία φορά, να τους ζητήσει να «βουτάνε» τη γλώσσα τους στο μυαλό τους πριν μιλήσουν.

Ο πρωθυπουργός έλαβε πρώτος το μήνυμα της κάλπης, το οποίο, σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν ήταν αρνητικό, αλλά ένα μήνυμα κόπωσης των πολιτών, το οποίο καταδείχθηκε και από το μεγάλο ποσοστό αποχής.

«Ήταν ένα μήνυμα να εφαρμόσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε προεκλογικά», λένε χαρακτηριστικά. Και δεν παύει να υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι όλοι είναι υπό αξιολόγηση, ακόμα και ο ίδιος. Ωστόσο, δεν έχει πρόθεση, προς το παρόν, να ανακατέψει την κυβερνητική «τράπουλα». Το αιτιολόγησε και ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξή του λέγοντας ότι στηρίζει τους υπουργούς του, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να μάθουν το νέο τους χαρτοφυλάκιο.

Η κυβέρνηση λοιπόν, πατάει μεταρρυθμιστικό «γκάζι», και αυτό φάνηκε από τη «βαριά» ατζέντα του πρόσφατου υπουργικού συμβουλίου, με νομοσχέδια-τομές που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, που θα ενισχύσουν το εισόδημά τους αλλά και που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο (21/10) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης