Ελληνοτουρκικά: 11 Νοεμβρίου το πρώτο ραντεβού για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Οι διπλωμάτες αναλαμβάνουν τον πρώτο ρόλο - Στα μέσα του επόμενου μήνα ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο πλευρών

Οι στρατιωτικοί συμφώνησαν στην πρωτοκαθεδρία του υπουργείου Εξωτερικών και τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι στην Άγκυρα του Γιώργου Γεραπετρίτη, τον επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ. Φλώρος προκειμένου να του κάνει μία ενδελεχή ενημέρωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επενδύσει πολλές προσδοκίες στις επικείμενες συνομιλίες με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, μέσα στο Νοέμβριο. Προς τούτο, αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των συζητήσεων οι διπλωμάτες, ενώ οι στρατιωτικοί θα συμμετέχουν σε δεύτερο πλάνο.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», ο πρώην, πια, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και ένας από τους καλύτερους πρέσβεις που έχει το υπ. Εξ., ο Θεοχάρης Λαλάκος, ενώ από την Τουρκία θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, ο οποίος ηγείται επίσης, τόσο στον Πολιτικό Διάλογο όσο και στη Θετική Ατζέντα.
Να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικοί συμφώνησαν στην πρωτοκαθεδρία των διπλωματών, και μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ. Φλώρος επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη (τρεις ημέρες πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα), προκειμένου να του κάνει μία ενδελεχή ενημέρωση γύρω από την ιστορία των ΜΟΕ.
Επίσης, ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος έχει αποσπαστεί στο υπουργείο Άμυνας, όπου εδρεύει πλέον, και βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην ομάδα διαπραγμάτευσης, ενώ έχει άμεση επαφή και με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος διετέλεσε επί 4 χρόνια υπουργός Εξωτερικών και γνωρίζει άριστα τα τεκταινόμενα.
Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως από την Παρασκευή (27/10) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.