«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ασφαλιστικό: Χρηστικός οδηγός μέσα από 12 παραδείγματα

Η «Βραδυνή της Κυριακής» αποκωδικοποιεί το ασφαλιστικό τοπίο για εργαζόμενους και συνταξιούχους που αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

ασφαλιστικο, ασφαλιστικο νομοσχεδιο, ασφαλιση, συνταξη, συνταξιοδοτηση, νεο ασφαλιστικο νομοσχεδιο, ασφαλισμενοι, μισθωτοι, συνταξιουχοι, ελευθεροι επαγγελματιεσ, αγροτεσ, συνταξιουχοι, ταμεια επαγγελματικησ ασφαλισησ, Ασφαλιστικό, Ασφαλιστικό νομοσχέδιο,

Σειρά αλλαγών στο Ασφαλιστικό περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τις νέες ρυθμίσεις να αφορούν μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχους. Η «Βραδυνή της Κυριακής» αποκωδικοποιεί σήμερα το νέο τοπίο και τις αλλαγές που φέρνουν οι προωθούμενες διατάξεις.

Το ασφαλιστικό τοπίο αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Μέσα από ενδεικτικά παραδείγματα παρουσιάζουμε όλες τις νέες ρυθμίσεις.

1. Συνταξιούχοι που εργάζονται. Καταργείται το «πέναλτι» του 30% που επιβάλλεται σε όσους συνταξιούχους επιλέγουν να εργαστούν, και πλέον δεν θα υπάρχει καμία περικοπή στο ποσό της σύνταξής τους. Την ίδια στιγμή, με το νομοσχέδιο θεσπίζεται ένας μη ανταποδοτικός πόρος υπέρ e-ΕΦΚΑ, ο οποίος διαμορφώνεται ως εξής: Για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους θα ισούται με το 10% επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους. Για τους μη μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους με το 50% επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κλάσης για κύρια σύνταξη. Να σημειωθεί εδώ πως θεσπίζεται ετήσιο πλαφόν του πόρου, που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 12πλάσιο της Εθνικής Σύνταξης.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως από την Παρασκευή (27/10) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης