«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Ταμεία: Οι οφειλές σε 60 δόσεις και η σύνταξη στα 67 χρόνια

Η «Βραδυνή της Κυριακής» παρουσιάζει τις 3+3 ρυθμίσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

συνταξη, συνταξιοδοτικο, συνταξη γηρατος, εξτρα συνταξη, επικουρικη συνταξη, επικουρικη συνταξη εφκα, τεκα, ταμεια επαγγελματικησ ασφαλισησ, απονομή επικουρικήσ σύνταξησ, Σύνταξη, Συνταξιοδοτικό, Εθνική Σύνταξη, Κύρια σύνταξη, Έξτρα σύνταξη, Νέο ασφαλιστι
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Οικονομόπουλος
Από Αλέξανδρος Οικονομόπουλος

Τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη έχουν όσοι χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς μπορούν να εξοφλήσουν σταδιακά τα χρέη τους. Μάλιστα, με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το πλαίσιο γίνεται ακόμα πιο ευνοϊκό και καλύπτονται περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.

Με το νέο νομοσχέδιο θα υπάρχουν τρεις «ταχύτητες» για τη συνταξιοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν οφειλές, και ακόμα τρεις «ταχύτητες» για τους αγρότες. Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

1. Ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστάνε μέχρι 20.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Διατηρείται το ισχύον πλαίσιο και μπορούν να πάρουν σύνταξη και να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 60, συνολικά, δόσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής παραδείγματα:
- Ασφαλισμένος χρωστά 16.340 ευρώ και θα πάρει σύνταξη 844 ευρώ. Ο συγκεκριμένος ελεύθερος επαγγελματίες θα βγει στη σύνταξη, αλλά για 60 μήνες θα παίρνει σύνταξη 571,66 ευρώ. Μόλις εξοφλήσει την οφειλή θα λαμβάνει κανονικά όλο το ποσό της σύνταξής του.
- Ασφαλισμένος χρωστά 18.510 ευρώ στα Ταμεία και θα πάρει σύνταξη 960 ευρώ. Ο συγκεκριμένος ελεύθερος επαγγελματίες θα βγει στη σύνταξη, αλλά για 60 μήνες θα παίρνει σύνταξη 651,5 ευρώ. Μόλις εξοφλήσει την οφειλή θα λαμβάνει κανονικά όλο το ποσό της σύνταξής του.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί εκτάκτως από αύριο (Παρασκευή, 4/11) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης