«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Υπουργείο Εργασίας: Αυξάνεται 8% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το ανώτατο όριο καθορίζεται στα 972 ευρώ μηνιαίως

επιδοματα, ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα, ελαχιστο εισοδημο, ευαλωτα νοικοκυρια, εγγυημενο ποσό, αδωνισ γεωργιαδησ, υπουργος Εργασιασ, ΟΠΕΚΑ επιδοματα, πληρωμη ΟΠΕΚΑ επιδοματα, επιδοματα ΟΠΕΚΑ πληρωμη, καταβολη επιδοματων ΟΠΕΚΑ, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα,
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Οικονομόπουλος
Από Αλέξανδρος Οικονομόπουλος

Αύξηση 8% έρχεται στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το μέτρο θα αφορά και τις αιτήσεις οι οποίες θα εγκριθούν από την 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη τα ποσά θα αναδιαμορφωθούν ως εξής:

- Σε 216 ευρώ αντί 200 ευρώ το μήνα, για μονοπρόσωπο νοικοκυριό.
- Σε 108 ευρώ αντί 100 ευρώ, για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος.
- Σε 54 ευρώ αντί 50 ευρώ, για κάθε ανήλικο μέλος.

Να επισημανθεί εδώ πως ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 972 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Επιπλέον, η αύξηση του εγγυημένου ποσού συμπαρασύρει και τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, τους έξι (6) τελευταίους μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα παρακάτω ποσά:

- Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό τα 1.296 ευρώ (έναντι 1.200).
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, τα 1.944 ευρώ (έναντι 1.800 ευρώ).
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, τα 2.268 ευρώ (έναντι 2.100 ευρώ).
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, τα 2.592 ευρώ (έναντι 2.400 ευρώ).
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, τα 2.916 ευρώ (έναντι 2.700 ευρώ).
- Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, τα 3.240 ευρώ (έναντι 3.000 ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο (11/11) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης