«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Το Μαξίμου θα ξεμπλοκάρει τα μπλόκα;

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα για Αγροτικό και μη κρατικά πανεπιστήμια

αγροτες μητσοτακης, αγρότες κυριάκος μητσοτάκης, αγροτες κυριακος μητσοτακης, αγροτες μπλοκα, μπλοκα αγροτες, μπλόκα αγρότες, αγρότες μπλόκα, μπλοκα αγροτων μητσοτακης, αγροτες αιτηματα μπλοκα μητσοτακης
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Διπλό «πονοκέφαλο» προκαλούν στην κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των φοιτητών, με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι πυρετώδεις, με στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις.

Το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών «κλείδωσε» για την Τρίτη, και ήδη έχει γίνει προετοιμασία από το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να δοθεί μία ακόμα «ανάσα» στους αγρότες, στο μέτρο, πάντα, του εφικτού.

Το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι της κατανόησης των δυσκολιών που ταλανίζουν τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, λόγω της «εκτόξευσης» στις τιμές του κόστους παραγωγής, ωστόσο επισημαίνεται ότι οι δημοσιονομικές αντοχές είναι πεπερασμένες και οι παρεμβάσεις που γίνονται, θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές.

Δεδομένων των οικονομικών εξαγγελιών από τον πρωθυπουργό, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην επιτάχυνση του τρόπου καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο, τις παράνομες ελληνοποιήσεις, την παροχή διευκολύνσεων όπου ήδη έχουν γίνει βήματα, π.χ. στο γάλα, τις περαιτέρω διευκολύνσεις στο ενεργειακό πεδίο, με το βάρος να πέφτει κυρίως στην στήριξη των αγροτών από τη Θεσσαλία, αλλά και τη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ με ευνοϊκότερους όρους για αγρότες – κτηνοτρόφους και ένα μεταβατικό στάδιο προσαρμογής στην Πράσινη Μετάβαση.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο (10/02) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης