«Η Βραδυνή της Κυριακής»

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος

Πώς διαμορφώνονται οι τριετίες - Αυξάνονται όλα τα επιδόματα

Κατώτατος μισθός, εργαζόμενοι, εργοδότες, επιδόματα, υπουργικό, εργασία
Αρθρογράφος: Αλέξανδρος Οικονομόπουλος
Από Αλέξανδρος Οικονομόπουλος

Στα 830 ευρώ το μήνα διαμορφώνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός και στα 37,07 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο, με τη σχετική απόφαση να κλειδώνει χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

Το μέτρο αφορά περίπου 560.000 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η αύξηση αυτή θα συμπαρασύρει προς τα πάνω μία σειρά από επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας, που από το νέο μήνα πηγαίνει στα 509,7 ευρώ.

Η τέταρτη αύξηση στον κατώτατο μισθό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε και στόχος της κυβέρνησης είναι το 2027 ο κατώτατος μισθός να έχει φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 1.500 ευρώ. Χθες, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμαινε πως από την 1η Απριλίου όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα.

Σημείωσε πως πρόκειται για μία αύξηση 50 ευρώ και επεσήμανε πως θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Μάλιστα, υπενθύμισε πως το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ, και μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει μία άνοδο της τάξης του 27%.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο (30/03) στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα

Δείτε επίσης