Υγεία

Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα: Οι πρώτες ενδείξεις και τα μέτρα προστασίας

Για πιθανή συσχέτιση του αδενοϊού με τον κορωνοϊό κάνει λόγο ο Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα: Οι πρώτες ενδείξεις και τα μέτρα προστασίας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Καθησυχαστικός σχετικά με τα περιστατικά οξεία ηπατίτιδας που εμφανίζονται σε παιδιά τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως, εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητή μιλώντας στο Action 24 ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την φάση δεν εμπνέουν ανησυχία ενώ κατά πλειοψηφία τα περιστατικά δεν είναι σοβαρά και λύνονται με φαρμακευτική αγωγή.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέονται τα περιστατικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Οι μελέτες όμως για το πως έχει προκύψει η εμφάνιση του είναι σε εξέλιξη. Αυτό που έως τώρα προκύπτει είναι ότι η νόσος έχει μέσα της αδενοϊό που ενδεχομένως να συνδέεται και με τον κορωνοϊό.


Οι ηλικίες που προσβάλλονται περισσότερο είναι από 3-5 ετών. Έως τώρα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε ενήλικα. Ο κ. Μόσιαλος, υπογράμμισε ότι για την ώρα ο τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ισχύουν και για τον COVID, όπως η συχνή πλύση των χεριών και προσοχή στις επιφάνειες.

Τέλος, οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα συμπτώματα που είναι γαστρεντερίτιδα, ανορεξία, καταβολή, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος.

Δείτε επίσης