Υγεία

Ευλογιά των πιθήκων: Δύο ύποπτα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Το δεύτερο, υπήκοος Νότιας Κορέας που παρουσίασε δυνητικά συμπτώματα καθώς επέστρεφε στη χώρα από τη Γερμανία χθες το απόγευμα, εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο της Ιντσόν

Ευλογιά των πιθήκων: Δύο ύποπτα κρούσματα στη Νότια Κορέα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα δύο ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, τονίζοντας πως γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις και θα δώσουν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα μόλις ολοκληρωθούν.

Ένα από τα ύποπτα κρούσματα είναι αλλοδαπός ο οποίος παρουσίασε πιθανά συμπτώματα την Κυριακή, εισήλθε στη χώρα τη Δευτέρα και νοσηλεύεται σε κλίνη απομόνωσης στην πόλη Μπουσάν, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σεούλ.

Το δεύτερο, υπήκοος Νότιας Κορέας που παρουσίασε δυνητικά συμπτώματα καθώς επέστρεφε στη χώρα από τη Γερμανία χθες το απόγευμα, εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο της Ιντσόν.

«Διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις και επιδημιολογικές έρευνες» και οι υγειονομικές αρχές θα οργανώσουν συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα που θα λάβουν και την αντίδρασή τους αφού «βγουν αποτελέσματα», ανέφερε η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης