Υγεία

Κιρσοί: Συμβουλές για ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα

Το καλοκαίρι και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επιδεινώσουν σημαντικά τη συμπτωματολογία και την κλινική εικόνα των ασθενών με φλεβική ανεπάρκεια και κιρσούς

Κιρσοί: Συμβουλές για ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την ύπαρξη κιρσών αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα μιας θρόμβωσης, λόγω της υφιστάμενης αφυδάτωσης, αλλά και της εγκατάλειψης των ειδικών προστατευτικών ελαστικών καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης, η χρήση των οποίων γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και προβληματική με την αφόρητη ζέστη.

«Αν και η καλοκαιρινή περίοδος είναι η εποχή της χαλάρωσης, οι πάσχοντες από φλεβική ανεπάρκεια δεν συμφωνούν πάντα με αυτή τη θέση. Η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να επιδεινώσει τη συμπτωματολογία τους, και έτσι να ταλαιπωρούνται από βαρύτερα πόδια, περισσότερο πρήξιμο και μεγαλύτερο πόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Επιπρόσθετα, ένα ταξίδι είτε με αυτοκίνητο είτε με αεροπλάνο, αναγκάζει πιθανόν τον πάσχοντα σε πολύωρη καθιστική θέση με αδυναμία να τεντώσει τα πόδια του, ώστε η κυκλοφορία του αίματος να μη γίνεται ομαλά στο ήδη ταλαιπωρημένο φλεβικό του δίκτυο».

Διαβάστε περισσότερα στο Hernews.gr

Δείτε επίσης