Υγεία

Η extra ποσότητα αλατιού σε μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να αφαιρέσει ως και 2 χρόνια ζωής

Η προσθήκη αλατιού σε ήδη μαγειρεμένο φαγητό, μπορεί να γίνει η αιτία αφαίρεσης χρόνων ζωής. Πώς γίνεται αυτό;

Η extra ποσότητα αλατιού σε μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να αφαιρέσει ως και 2 χρόνια ζωής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μελετήθηκε δείγμα 500.000 ατόμων μέσης ηλικίας και οι επιστήμονες συμπέραναν πως η προσθήκη του αλατιού στο έτοιμο φαγητό μπορεί να αφαιρέσει έως και δύο χρόνια από το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες και 1,5 χρόνο για τις γυναίκες.

Η έρευνα αφορά αποκλειστικά το αλάτι που προστίθεται μετά το μαγείρεμα και όχι κατά τη διάρκεια αυτού.

Τα ευρήματα

Οι ερευνητές παρακολουθούσαν τους συμμετέχοντες για εννέα χρόνια. Σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν σπάνια ή καθόλου αλάτι, όσοι αλάτιζαν το φαγητό τους είχαν 28% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Στην ηλικία των 50, οι άνδρες και γυναίκες που συνήθιζαν να το κάνουν πάντα, έχαναν 2,3 και 1,5 χρόνο, αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο Hernews.gr

Δείτε επίσης