Υγεία

Πονοκέφαλος: Πώς μπορείς να τον αντιμετωπίσεις αν σε πιάνει με το που ξυπνήσεις

Έχεις κοιμηθεί σαν πουλάκι. Ήρεμα και με χαλαρό κεφάλι. Όλα είναι ωραία και τίποτα δεν προμηνύει το επόμενο πρωί, όπου ο πονοκέφαλος έχει χτυπήσει την πόρτα.

Πονοκέφαλος: Πώς μπορείς να τον αντιμετωπίσεις αν σε πιάνει με το που ξυπνήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Υπάρχει ο πονοκέφαλος, ο οποίος έρχεται στο ξαφνικό, μόλις ξυπνήσεις. Τον αισθάνεσαι σαν ημικρανία και δεν περνάει με τίποτα. Ή μήπως περνάει; Ας δούμε τους λόγους που επέρχεται αυτός ο πονοκέφαλος καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.

  1. Αλλεργική ρινίτιδα – πυρετός εκ χόρτου
    Εάν υποφέρουμε από αλλεργική ρινίτιδα ή πυρετό εκ χόρτου, μπορεί να έχουμε πονοκέφαλο το πρωί. Ένας πονοκέφαλος από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να μοιάζει με πίεση στα ιγμόρεια και πόνο στο πρόσωπο στη μύτη, το μέτωπο και τα ζυγωματικά μας.
    2. Χαγκόβερ
    «Μετά από μια βραδινή έξοδο, η περιεκτικότητά μας σε αλκοόλ στο αίμα πέφτει στο φυσιολογικό ή κοντά σε αυτό και μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο», λέει στην HuffPost UK η Μέλανι Κινγκ, φαρμακοποιός στο Pharmacy2U. «Το αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει επέκταση των αιμοφόρων αγγείων μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε πονοκέφαλο

Διαβάστε περισσότερα στο Hernews.gr

Δείτε επίσης