Υγεία

Σεξ & διακοπές: Πως να μείνετε ασφαλείς

Το σεξ είναι υγεία και οφείλουμε να το απολαμβάνουμε ειδικά στις διακοπές.

Σεξ & διακοπές: Πως να μείνετε ασφαλείς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς σε όλους τους τομείς. Το σεξ είναι υγεία και οφείλουμε να το απολαμβάνουμε ειδικά στις διακοπές. Τι πρέπει όμως να προσέχουμε ώστε να είμαστε ασφαλείς;

Μην κάνετε σεξ χωρίς προφυλακτικό
Τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα ενήλικες και ένας στους επτά έφηβοι στη χώρα μας κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό. Η τακτική αυτή αυξάνει τον κίνδυνο για μόλυνση με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως οι ιοί HPV που προκαλούν καρκίνο και κονδυλώματα, τα χλαμύδια, η ηπατίτιδα, η HIV/AIDS λοίμωξη και πολλά άλλα.

Μην κάνετε σεξ στο νερό
Η τακτική αυτή αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, διότι το νερό ξεπλένει τα φυσικά λιπαντικά του δέρματος (το σμήγμα), επιτρέποντας περισσότερη τριβή. Η αυξημένη τριβή πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο μικρών εκδορών στο δέρμα. Από τις εκδορές αυτές μπορούν εύκολα να εισβάλλουν βακτήρια και ιοί στον οργανισμό. Επιπλέον, το σεξ στο νερό δεν επιτρέπει τη σωστή χρήση του προφυλακτικού. Αν εξ άλλου κάνετε σεξ σε πισίνα ή τζακούζι στις διακοπές σας, τα χημικά (χλώριο, όζον) που περιέχει μπορεί να φθείρουν το λάτεξ του προφυλακτικού. Και αν μπείτε σε ποτάμι ή λίμνη, το νερό τους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό αν εισέλθει στον κόλπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Hernews.gr

Δείτε επίσης