Υγεία

Αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε πρέπει να το κάνουμε

Φέτος το χειμώνα που δεν θα υπάρχουν μάσκες κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους, επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε πρέπει να το κάνουμε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η γρίπη είναι εδώ και είναι εδώ από το καλοκαίρι και ταλαιπωρεί ήδη πολλούς ανθρώπους. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μίλησε για το θέμα της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση και για το πότε θα πρέπει να εμβολιαστούμε.

Η κ. Παγώνη μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση ήδη από το καλοκαίρι, οπότε και σημειώθηκαν πολλά κρούσματα, ενώ σημείωσε ότι, λόγω του ότι φέτος το χειμώνα δεν θα υπάρχουν μάσκες, κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους.

Η γρίπη είναι σε έξαρση από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το πολύ και μέχρι τέλος Μαρτίου, κάτι που, όπως είπε, κάνει ιδανικό για εμβολιασμό το διάστημα τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.

Όσο για τον κορωνοϊό, παραδέχθηκε πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τέλος, σε ερώτηση για τους αιφνίδιους θανάτους, απάντησε ότι, «πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών, με διάφορα υποκείμενα νοσήματα, που πρέπει να ομαδοποιηθούν», γιατί λόγω της πανδημίας και των εμβολίων, «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» και για το λόγο αυτόν, πρέπει να υπάρχει έρευνα, για να δοθούν απαντήσεις και να εφησυχάσει ο κόσμος.

Δείτε επίσης