Υγεία

Αλ. Γεωργούλης: «Η κοινωνία δεν είναι dyslexia friendly» - Εγχειρίδιο για ένταξη στην αγορά εργασίας

«Μέχρι να μάθω ότι πάσχω από δυσλεξία, περνούσα ένα εσωτερικό μαρτύριο», εξομολογείται ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης

Αλ. Γεωργούλης: «Η κοινωνία δεν είναι dyslexia friendly» - Εγχειρίδιο για ένταξη στην αγορά εργασίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τη δυσλεξία μίλησε ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε με την Ευρωπαϊκή Ένωση Δυσλεξίας (EDA), σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα του έργου Dyslexia@Work.EU, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ένα εγχειρίδιο με καλές πρακτικές και συμβουλές, με σκοπό την ένταξη των ατόμων με δυσλεξία στην αγορά εργασίας.

Τα στοιχεία άλλωστε που αναφέρθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Το 10% του πληθυσμού είναι δυσλεκτικό, ενώ ένας στους πέντε 15χρονους αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανάγνωση, όπως ανέφερε η Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, Νεολαία, Αθλητισμός και Πολιτισμός.

«Πέρασα όλα αυτά τα πολύ βασικά χρόνια για τη δημιουργία του χαρακτήρα μου- από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο -μη γνωρίζοντας ότι έχω δυσλεξία. Μέχρι να μάθω ότι πάσχω από δυσλεξία, περνούσα ένα εσωτερικό μαρτύριο, με την έννοια ότι πάντα ένιωθα ότι δεν είμαι καλός ή υποδεέστερος από τους άλλους», λέει και μοιράζεται την προσωπική του εμπειρία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης