Υγεία

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το 2ο Olympic Health Run

Μήνυμα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον παιδικό- εφηβικό καρκίνο

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το 2ο Olympic Health Run
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Olympic Health Run», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και είχε ως στόχο της ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τον παιδικό – εφηβικό καρκίνο.

Την εκδήλωση που συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς, συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον ΙΣΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη», η Ελληνική Λεμφολογική Εταιρεία και το Κέντρο Λεμφοιδήματος Metropolitan Hospital, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΑKA.

Οι διοργανωτές λίγο πριν τον αγώνα βράβευσαν τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την υποστήριξή του στη διοργάνωση του «2ου Health Run» ,με την τιμητική πλακέτα να παραλαμβάνει εκ μέρους του, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Βορείου Τομέα. Λουκία Κεφαλογιάννη μαζί με τον εκπρόσωπο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, Φώτη Πατσουράκο.

Στο μήνυμα του ο περιφερειάρχης, -το οποίο μετέφερε η αντιπεριφερειάρχης Λ. Κεφαλογιάννη- απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις, ενημερωσε ότι «οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν».

Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη τον πρόεδρο της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημακάκο, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση, όπως το υπουργείο Υγείας, το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Πρόγραμμα BE-ACTIVE, την ΓΓΑ, το Δ.Σ του ΟΑΚΑ για την παραχώρηση του χώρου, την ΠΟΣΠΛΑ και όλους τους εθελοντές.

Για τη στήριξή τους στο «2o Olympic Health Run» και τη συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό βραβεύτηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές: Όλγα Βασδέκη, Χάρης Παπαδιάς, Μαρίνα Βασαρμίδου.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι για δεύτερη χρονιά παρούσα στο "Olympic Health Run", διοργάνωση που θέλουμε να γίνει θεσμός γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του αθλητισμού και στους ισχυρούς συμβολισμούς που εκπέμπει. Διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο μήνυμα από αυτό της πίστης στον αγώνα των παιδιών της ζωής», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Λ. Κεφαλογιάννη.

Το «παρών» στη διοργάνωση έδωσαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Ε. Παπασάββας, η πρόεδρος του «Α.Ο. Δρομέας Βάρης» Αριάδνη Δάδα, η πρόεδρος του Π.Α.Ο Φοινικαίων Μαρία Γιώτη, εκπρόσωποι και αθλητές από τα Special Olympics, μέλη της ελληνικής αθλητικής κοινότητας, μέλη σωματείων, καθώς επίσης η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού, Χριστίνα Γαλανοπούλου, που μαζί με τον Γιάννη Αρτοποιό (εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος) είχαν αναλάβει την οργάνωση-συντονισμό της διοργάνωσης.

Δείτε επίσης