Υγεία

Χάος στο Νοσοκομείο Αττικόν

Τα ράντζα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους

Χάος στο Νοσοκομείο Αττικόν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κόλαση θύμιζε χθες το Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο «Αττικόν» από τους εκατοντάδες πολίτες που κατέφτασαν για βοήθεια. Τα ράντζα –μετά από πολλούς μήνες- εμφανίστηκαν και πάλι ενώ οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν για πολλές ώρες μέχρι ωσότου εξυπηρετηθούν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) από το νοσοκομείο κόσμημα του ΕΣΥ αποτυπώνουν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται οι ασθενείς.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των δημοσίων νοσοκομείων η χθεσινή εφημερία στο «Αττικόν» θύμιζε κόλαση καθώς προσήλθαν 800 ασθενείς, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 205 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 100 ράντζα. Επίσης στο νοσοκομείο αντιμετώπισε 178 ασθενείς με CoViD και έγιναν 13 εισαγωγές.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε πώς “xθες το ‘Αττικόν’ είχε μία από τις χειρότερες εφημερίες” Έως τις 5.30 το πρωί προσέρχονταν ακόμη ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη διεκπεραιωθεί.

“Δεν υπήρχαν φορεία να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς από τους τραυματιοφορείς. Γέμισαν οι διάδρομοι των κλινικών με ασθενείς που νοσηλεύονται σε φορεία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ταλαιπωρία των ασθενών ήταν απίστευτη, καθώς χρειάστηκαν πολλές ώρες για να εξετασθούν και πολύ περισσότερες ώρες για να ολοκληρωθούν. «Ο χειμώνας δεν ήρθε ακόμη και στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία γίνεται χαμός» υποστήριξε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Δείτε επίσης