Υγεία

Θ. Πλεύρης: «Χυδαιότητα» το πανό σε βάρος της Μίνας Γκάγκα

«Πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα στον υπουργό υγείας και τους συνδικαλιστές γιατρούς

Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χυδαιότητα στο πρόσωπο μιας γυναίκας που έχει δώσει τη ζωή της για το ΕΣΥ, χαρακτήρισε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, το πανό που αναρτήθηκε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ένα πανό που δείχνει την αναπληρώτρια υπουργό υγείας κ. Μίνα Γκάγκα ως «νεκροθάφτη» του ΕΣΥ.

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει από χθες μεταξύ του υπουργείου υγείας και των συνδικαλιστών νοσοκομειακών γιατρών με αφορμή το αναρτηθέν πανό έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της βουλής εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), αποκαλώντας το πανό «χυδαιότητα» σε βάρος της κ. Μίνας Γκάγκα.

«Το να μπαίνει αυτή η χυδαιότητα στα νοσοκομεία ως πανό, δεν ταιριάζει ούτε σε συνδικαλιστές ούτε σε γιατρούς. Με το να παρουσιάζεις με αυτό τον τρόπο μια γυναίκα που έχει δώσει τη ζωή της για το ΕΣΥ είναι χυδαιότητα. Δεν θα επιτραπούν αυτά να είναι στο ΕΣΥ» δήλωσε ο υπουργός υγείας ο οποίος έδωσε εντολή να κατέβει το πανό.

Από την πλευρά της η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι ο κ. Πλεύρης ενοχλήθηκε περισσότερο από το σύνθημα του πανό και όχι από την αναπαράσταση της κ. Γκάγκα «που προσχηματικά επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας», λένε οι εργαζόμενοι και υποστηρίζουν πως απόδειξη είναι ότι κατέβηκαν και πανό που είχαν μόνο σύνθημα και όχι σκίτσα, όπως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στο εν λόγο πανό απεικονίζεται η κ. Μίνα Γκάγκα, με κεντρικό σύνθημα: » Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη της δημόσιας περίθαλψης. Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών. Υγεία λαϊκό δικαίωμα όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.

Η ΟΕΝΓΕ καταφέρεται κατά του υπουργείου και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κύριε Πλεύρη χυδαιότητα είναι να λες στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών τους, αν θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Χυδαιότητα είναι να κλείνεις την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και να τους προσφέρεις βορά στους εμπόρους της υγείας. Τα πανό κατέβηκαν αλλά η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δε θα κατέβει ότι και να κάνετε».

Δείτε επίσης