Υγεία

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Φθίνουσα η ανοσία κατά της CoViD

Έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Φθίνουσα η ανοσία κατά της CoViD
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για φθίνουσα πορεία της ανοσίας στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Στέλιος Λουκίδης, αναφερόμενος στην πορεία του κορωνοιού αλλά και στις αναπνευστικές ιώσεις που βρίσκονται σε έξαρση αυτήν την περίοδο.

Με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Λουκίδης ανέφερε ότι πλέον συμβιώνουμε με τις αναπνευστικές λοιμώξεις, ενώ αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων Covid αλλά και των νοσηλειών, υποστήριξε ότι αφορούν κυρίως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ πλέον δεν υπάρχει η μεγάλη πίεση των πνευμονιών.

Ο κ. Λουκίδης διευκρίνισε ότι η υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού στην κοινότητα υποστηρίζοντας ότι πλέον η ανοσία είναι φθίνουσα, κάτι το οποίο φαίνεται από τις επαναλοιμώξεις.

Σε ότι αφορά τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι ήταν πολύ γνωστός στα παιδιά και μάλιστα είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην πιθανή ανάπτυξη άσθματος στα παιδιά. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση που είμαστε ελεύθεροι και συγχρωτιζόμαστε, προσβάλλει και ενήλικες.

Τόνισε ότι χρειάζεται προστασία στους ευάλωτους ανθρώπους, ενώ στην ερώτηση για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ακόμη και στις ΜΕΘ, επανέλαβε ότι πρόκειται για ανθρώπους αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, με συνοδά νοσήματα, αρκετοί εκ των οποίων δεν είναι εμβολιασμένοι.

Δείτε επίσης