Υγεία

Ά.Σακελλαρίου:Την μία μέρα ήμουν στην Πάτρα και την άλλη στο νοσοκομειο σε κώμα

Τι είπε για την περιπέτεια υγείας του πριν τεσσεράμισι χρόνια

Ά.Σακελλαρίου:Την μία μέρα ήμουν στην Πάτρα και την άλλη  στο νοσοκομειο σε κώμα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για την σοβαρή περιπέτεια υγείας που έζησε πριν σχεδόν τεσσαράμισι χρόνια και η οποία τον έστειλε στην εντατική και σε κωματώδη κατάσταση, μίλησε χθες το μεσημέρι ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας για την αντιμετώπιση της Πνευμονίας.

Ο 61χρονος άνδρας από την Θεσσαλονίκης, είχε προσκληθεί στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για να καταθέσει την δύσκολη εμπειρία που πέρασε λόγω της πνευμονίας αλλά και να δηλώσει παρόν να προσφέρει και να βοηθήσει όσο μπορεί στην ενημέρωση του κόσμου για την νόσο αυτή που μας αφορά όλους.

"Βρίσκομαι εδώ (σ.σ. στην εκδήλωση) ως παθών και όχι ως γιατρός. Η δική μου εμπειρία ήταν ακραία. Το καλοκαίρι του 2018, ήμουν σε περιοδεία για την θεατρική παράσταση Μάμα Μία" εξιστορεί ο Άκης Σακελλαρίου αναφέροντας ότι για ένα διάστημα περίπου 15 ημερών, ένιωθε εξασθένηση, κόπωση, εξάντληση ενω έκανε και δέκατα 37,5. "Με πονούσαν τα κόκκαλα μου ένιωθα εξάντληση αλλά το δικαιολογούσαν λόγο της κούρασης με τις θεατρικές παραστάσεις. Βρισκόμασταν με τον θίασο στην Πάτρα για μια ακόμη παράσταση...Μετά από μιάμιση μέρας παραμονής στην Πάτρα, την επόμενη βρέθηκα στο νοσοκομείο Σωτηρία και διασωληνωμένος" θυμάται ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος στα τέλη Ιουλίου του 2018, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Εκεί οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αμέσως και για δέκα μέρες ο Άκης Σακελλαρίου ήταν σε κώμα.

"Είχα κολήσει το βακτήριο legionella, που μου προκάλεσε βαριά μορφή πνευμονίας. Τότε στην ομάδα των γιατρών που με βοήθησαν ήταν και η σημερινή αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα" είπε ο 61χρονος ηθοποιός ο οποίος ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνέδραμε στο να τον αποθεραπεύσουν και να τον σώσουν.

Τελειώνοντας την εξομολόγηση του ο Άκης Σακελλαρίου προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να αφουγκράζονται το σώμα τους.

«Η προσωπική μου εμπειρία με την πνευμονία, μου έδωσε ένα πολύ σημαντικό μάθημα: πρέπει να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, αποδεχόμενοι ότι έχει τις δικές του μοναδικές ανάγκες. Αμέσως μόλις “ακούσουμε” κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να απευθυνόμαστε στο γιατρό μας!» είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Στ.Σπ.

Δείτε επίσης