Υγεία

Θεσσαλονίκη: Εξάχρονο κοριτσάκι έσβησε μετά από δύο ανακοπές στο Ιπποκράτειο

Σε σοκ οι γονείς

Θεσσαλονίκη: Εξάχρονο κοριτσάκι έσβησε μετά από δύο ανακοπές στο Ιπποκράτειο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκάρει το πανελλήνιο ο ξαφνικός θάνατος ενός μικρού κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη που έσβησε στα χέρια των γιατρών την ώρα που επιχειρούσαν να το διασωληνώσουν. Το άτυχο κορίτσι υπέστη δύο ανακοπικά επεισόδια με τους γιατρούς να μην καταφέρνουν να την επαναφέρουν την δεύτερη φορά στην ζωή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Το ασύλληπτο και τραγικό περιστατικό έγινε σήμερα αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Το κοριτσάκι ηλικίας 6 χρόνων μεταφέρθηκε από τη μητέρα του με αδιαθεσία στο Κέντρο Υγείας Σοχού και στη συνέχεια διακομίστηκε από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο που εφημέρευε.

Το παιδί που φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένο και καταπονημένο οδηγήθηκε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ενώ το παιδί εξεταζόταν από τους γιατρούς υπέστη ανακοπή. Αμέσως οι γιατροί έπεσαν πάνω στην εξάχρονη καταφέρνοντας μετά από περίπου μια ώρα να την επαναφέρουν στη ζωή.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ οι γιατροί βρίσκονταν στην διαδικασία διασωλήνωσης του κοριτσιού προκειμένου να το μεταφέρουν στη ΜΕΘ, αυτό υπέστη και δεύτερη ανακοπή. Δυστυχώς την δεύτερη φορά οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την 6χρονη που έσβησε έτσι ξαφνικά.

Η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί στο άψυχο σώμα του παιδιού θα δώσει απαντήσεις στα αίτια του θανάτου του εξάχρονου κοριτσιού.

Δείτε επίσης