Υγεία

ΠΟΕΔΗΝ:Μη Κυβερνητική Οργάνωση παράτησε 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

Σοβαρή καταγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

ΠΟΕΔΗΝ:Μη Κυβερνητική Οργάνωση παράτησε 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν με μερίδα μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που υποτίθεται φροντίζουν μικρά παιδιά. Πριν από μερικούς μήνες, ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδάκια στο Αναρρωτήριο της Πεντέλης επικαλούμενο οικονομικά προβλήματα.

Την σοβαρότατη καταγγελία έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την στιγμή που σε μια άλλη μη Κυβερνητική Δομή οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση και κακοποιητική συμπεριφορά προκαλούν σοκ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το Αναρρωτήριο Πεντέλης, που είναι Προνοιακή Δομή στην οποία διαμένουν παιδιά έως 5 ετών, φιλοξένησε αρχικά τα 12 παιδιά της συγκεκριμένης ΜΚΟ παραχωρώντας 12 θέσεις φιλοξενίας σε κτίριο του Αναρρωτηρίου, το οποίο ανακαινίστηκε με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το 2017 η δομή της ΜΚΟ λειτούργησε με τα 12 παιδάκια, ενώ η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός και η τεχνική υποστήριξη παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, τον περασμένο Ιανουάριο οι υπεύθυνοι του ΜΚΟ ενημέρωσαν πως σε ένα εξάμηνο θα αποχωρήσουν από τη δομή, λόγω λήξης της χρηματοδότησης και στο τέλος Ιουλίου απέσυρε το προσωπικό της.

«Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν σε δύο άλλα τμήματα, ως υπεράριθμα. Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει; Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και εάν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης, υπάρχουν και άλλες πολλές. Είναι κρίμα να εγκαταλείπουν 12 παιδάκια. Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν;» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε επίσης