Υγεία

Πέλλα: Ακτινολόγος του νοσοκομείου Γιαννιτσών έκανε αξονική στον εαυτό του

Κατέρρευσε από διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

Πέλλα: Ακτινολόγος του νοσοκομείου Γιαννιτσών έκανε αξονική στον εαυτό του, ελλείψει συναδέλφου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από την περασμένη Πέμπτη ακτινολόγος ιατρός που υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής εν ώρα εργασίας στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Γιαννιτσών που εργάζεται.

Ο γιατρός που δίνει μάχη για τη ζωή του νιώθοντας έντονη αδιαθεσία και σε κακή κατάσταση το πρωί της Πέμπτης, αναγκάστηκε να μπει στον αξονικό τομογράφο μόνος του και να κάνει και την διάγνωση, καθώς δεν υπάρχει άλλος ακτινολόγος στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών.

Μόλις ο ακτινολόγος βγήκε από το τμήμα του αξονικού, κατέρρευσε με τους συναδέλφους του να τον διασωληνώνουν και να τον μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης όπου και παραμένει στη ΜΕΘ, σε σοβαρή κατάσταση με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό, καταγγέλλει την εντατικοποίηση της εργασίας στα δύο νοσοκομεία του νομού, λόγω της υποστελέχωσης, που υποχρεώνει το προσωπικό να εργάζεται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Ο ακτινολόγος που σήμερα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, υποχρεωνόταν, όπως αναφέρεται, εδώ και μήνες να κάνει 13 εφημερίες των μήνα 24ωρών για να μπορέσει να καλύψει ταυτόχρονα τις ανάγκες των δύο τμημάτων.

"Δεν λέμε πως το πρόβλημα υγείας του προκλήθηκε από τις 13 εφημερίες το μήνα, δεν προκαλείται το ανεύρυσμα από αυτό. Ο συνάδελφος είχε ένα πρόβλημα με την αορτή του που δεν γνώριζε. Λέμε όμως ότι αν δεν είχε αυτή την εξαντλητική πίεση της εργασίας και ζούσε μια πιο ήρεμη ζωή, θα μπορούσε να διαγνωστεί τυχαία από ένα check up και όχι να τρέχει και να μη φτάνει. Ήταν πολύ τυχερός που κατάφερε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη ζωντανός. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν διαπιστώνεται ότι έχει αρχίσει ο διαχωρισμός της αορτής οι περισσότεροι πεθαίνουν" αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, από το βράδυ της Δευτέρας, τα νέα για την κατάσταση της υγείας του γιατρού είναι ενθαρρυντικά, καθώς υπήρξε βελτίωση.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΙΠ κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, καθώς επί τουλάχιστον μια τετραετία η ίδια έχει καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες εφημέρευσης των γιατρών των τμημάτων και κλινικών των δύο νοσοκομείων, λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, και ειδικά στο Ακτινοδιαγνωστικό και στον Αξονικό Τομογράφο.

Δείτε επίσης