Υγεία

Το μηλόξυδο βοηθά στη θεραπεία ορισμένων παράγοντων κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας

Όχι όμως κάθε αυτό το πρόβλημα

Το μηλόξυδο βοηθά στη θεραπεία ορισμένων παράγοντων κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πολλά έχουν γραφτεί για την στυτική δυσλειτουργία και για τους τρόπους αντιμετώπισης της. Κάποιοι προσφεύγουν στα αποκαλούμενα «μαγικά μπλε χάπια», ενώ κάποιοι άλλοι σε χειρουργικές επεμβάσεις ή φαρμακευτικές θεραπείες.

Στο τραπέζι των συζητήσεων για την θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας έχει πέσει και το μηλόξυδο το οποίο είναι ένα είδος ξιδιού που παρασκευάζεται από μήλα τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση σε μαγιά και ζάχαρη. Χρησιμοποιείται ευρέως σε τουρσιά, ντρέσινγκ για σαλάτες, μαρινάδες.

Το μηλόξυδο περιέχει πολλές ευεργετικές ενώσεις που προκύπτουν από τη διαδικασία της ζύμωσης. Το οξικό οξύ είναι ένα από αυτά τα συστατικά που υποτίθεται ότι δίνει στο μηλόξυδο τα οφέλη του για την υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μηλόξυδο χρησιμοποιείται ως σπιτική θεραπεία για πολλές κοινές παθήσεις υγείας εδώ και πολλά χρόνια.

Από την άλλη η στυτική δυσλειτουργία συμβαίνει όταν ο άντρας αδυνατεί να αποκτήσει ή να διατηρήσει επαρκή στύση ώστε να έχει διεισδυτική σεξουαλική επαφή. Αυτό είναι αποτέλεσμα διαφόρων αιτιών όπως το στρες, η κατάθλιψη, η παχυσαρκία αλλά και καρδιαγγειακά προβλήματα. παχυσαρκία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες το μηλόξυλο δεν είναι αποδεδειγμένη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, ούτε συνδέουν το συγκεκριμένο ρόφημα με την βελτίωση των συμπτωμάτων της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η στυτική δυσλειτουργία έχει επίσης πολλές αιτίες -κάτι που καθιστά δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πώς μπορεί να βοηθήσει το μηλόξυδο- όπως: καρδιακή νόσος, προβλήματα σχέσεων, συναισθηματική δυσφορία (στρες, άγχος, κατάθλιψη), κατάχρηση ουσιών, κάπνισμα, τραυματισμός, διαβήτης, παχυσαρκία, καρκίνος και παρενέργειες της θεραπείας του.

Για εκείνο όμως που είναι σίγουροι οι ειδικοί είναι ότι το μηλόξυδο προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό όπως:

  • διατήρηση υγιών επιπέδων στη γλυκόζη αίματος
  • διαχείριση σωματικού βάρους
  • πρόληψη καρδιακών παθήσεων

Επίσης ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα των γιατρών για το μηλόξυδο είναι ότι βοηθά στη θεραπεία ορισμένων από τις αιτίες και τους παράγοντες κινδύνου για ΣΔ, όπως:

Διαβήτη τύπου 2: Οι άνδρες που έχουν διαβήτη τύπου 2 είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ΣΔ. Υπέρβαρο: Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Καρδιοπάθεια: Η καρδιακή νόσος είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για ΣΔ. Καμία ανθρώπινη μελέτη δεν έχει συνδέσει το μηλόξυδο με την μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Χοληστερόλη: Έρευνα διαπίστωσε ότι το χλωρογενικό οξύ στο μηλόξυδο θα μπορούσε να μειώσει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων που συνδέονται με την υψηλή χοληστερόλη.

Το μηλόξυδο δεν είναι ιατρική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία και πρέπει να μην αντικαταστήσει τη θεραπεία για διαβήτη ή προβλήματα βάρους.

Δείτε επίσης