Υγεία

Κορωνοϊός: Δεν εμβολιάζεται ο Ευρωπαικός πληθυσμός με τα επικαιροποιημένα

«Απογοητευτικός» ο εμβολιασμός με ενισχυτικές δόσεις κατά της Covid στην Ευρωπαική Ένωση, αναφέρει αξιωματούχος

Κορωνοϊός: Δεν εμβολιάζεται ο Ευρωπαικός πληθυσμός με τα επικαιροποιημένα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε χαμηλότατα επίπεδα ο εμβολιασμός του Ευρωπαικού πληθυσμού με τις ενισχυτικές και επικαιροποιημένες δόσεις.

Όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος τους τελευταίους μήνες ο επανεμβολιασμός ή η λήψη ενισχυτικής δόσης φτάνει μόλις στο 29% στις ομάδες ανθρώπων που θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απογοητευτική.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ερχομό του χειμώνα και με δεδομένο ότι τα αντισώματα των προηγούμενων εμβολιασμών στις ευπαθείς ομάδες και στους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα θα έχουν εξασθενήσει.

«Είναι ανησυχητικό ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο με νοσηλεία ή σοβαρή μορφή της Covid δεν είναι επαρκώς προστατευμένοι», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τους κινδύνους στην υγεία και τη στρατηγική για τα εμβόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παρότι μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί σημαντική αύξηση στα κρούσματα του κορωνοιού στην Ευρώπη ο Καβαλέρι δήλωσε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει κατά τους ψυχρότερους μήνες του χειμώνα.

Από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), συνολικά στην Ευρωπαική Ένωση καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα 724.000 νέα κρούσματα COVID-19, διαπιστώνοντας μια μείωση της τάξεως του 11% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Στις αρχές Οκτωβρίου, όταν οι ειδικοί προειδοποιούσαν για νέο κύμα της COVID-19, ο αριθμός των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση άγγιξε το 1,5 εκατ.

Δείτε επίσης