Υγεία

Νομοσχέδιο για την υγεία:Με απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Τριήμερο λουκέτο στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Νομοσχέδιο για την υγεία: Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντά το σύνολο εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στο νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τετάρτης και αφορά μεταξύ άλλων την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των υγειονομικών στο ΕΣΥ.

Οι νοσοκομειακοί Γιατροί Αθήνας Πειραιά, Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικά, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας να αποσυρθεί εξ ολοκλήρου το νομοσχέδιο που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Η ΕΙΝΑΠ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της καλεί τους γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά, να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Παράλληλα έχει κηρυχθεί άλλη μια 24ωρη απεργία για την ημέρα που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, στην Βουλή.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, υποστηρίζει ότι οι διατάξεις που προβλέπουν μερική απασχόληση των ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, αλλά και το δικαίωμα τήρησης ιδιωτικού ιατρείου που δίνει ο νέος νόμος στους γιατρούς του ΕΣΥ, θα ανοίξει “επικίνδυνες κερκόπορτες” στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας.

Παράλληλα οι γιατροί κάνουν λόγο για «εμπορευματοποίηση της Υγείας και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» με το νομοσχέδιο που έχει καταρτιστεί και παραμένει άγνωστο προς το παρόν πότε θα συζητηθεί στη Βουλή.

«Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να κερδοσκοπούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Η λειτουργία των κλινικών και των εργαστηρίων με γιατρούς που θα δουλεύουν παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, αφού οι γιατροί θα «τρέχουν» για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις στα ιδιωτικά ιατρεία και τις κλινικές», σημειώνουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ.

Δείτε επίσης