Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Εγκαίνια 48 κλινών αρνητικής πίεσης στο Σισμανόγλειο

Κόστος 1 εκατομμύριο ευρώ καλύφθηκε από ανώνυμη δωρεά

Υπουργείο Υγείας: Εγκαίνια 48 κλινών αρνητικής πίεσης στο Σισμανόγλειο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας εγκαινιάστηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο Αμαλία Φλέμινγκ, οι 48 ανακαινισμένες κλίνες αρνητικής πίεσης, κόστους 1 εκατομμυρίου ευρώ το οποίο κάλυψε χρηματοδότης δωρητής.

Οι εν λόγω κλίνες αρνητικής πίεσης αποτελούν την πρώτη κλινική στο ΕΣΥ που διαθέτει θαλάμους νοσηλείας, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν αποστείρωση από τα αερογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως είναι η Covid-19 και η φυματίωση.

Ο Θάνος Πλεύρης στην ομιλία του εξήρε την προσφορά του ανώνυμου ιδιώτη, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια:

«Έχω μία μεγαλύτερη ευαισθησία σε ότι σχετίζεται με παρεμβάσεις που γίνονται στα νοσοκομεία για μεταφορά λοιμώξεων είτε πρόκειται για λοιμώξεις κάποιων παθήσεων είτε για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Ακόμη υπάρχει η ιδιαιτερότητα σήμερα ότι πρόκειται για μια ανώνυμη δωρεά, χωρίς να υποτιμούμε τις επώνυμες δωρεές, πρέπει να αναφερθούμε στη λεπτότητα του ατόμου που ήθελε να συμβάλλει στο εθνικό σύστημα υγείας και δεν ήθελε αναφορά του ονόματος του/της ώστε να την/τον ευχαριστήσουμε δημόσια» δήλωσε.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι οι θάλαμοι έχουν κατασκευαστεί με υψηλά πρότυπα ως προς τον κλιματισμό, αερισμό και την παροχή ιατρικών αερίων, ισοδύναμα με τα πρότυπα λειτουργίας των ΜΕΘ.

«Η μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων είναι πρωταρχικός στόχος του υπουργείου. Με τη μονάδα που παραδίδεται σήμερα, προστατεύουμε τους Έλληνες ασθενείς ακόμα περισσότερο από τον κίνδυνο των νοσοκομειακών λοιμώξεων. Για αυτό και χαιρετίζουμε τη συγκεκριμένη δωρεά, με την οποία για πρώτη φορά μία ολόκληρη κλινική μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες αρνητικής πίεσης, σταματώντας τη μετάδοση των λοιμώξεων και δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ασφαλέστερες συνθήκες νοσηλείας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν ο διοικητής του «Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ», Ηλίας Δαλαΐνας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., Θανάσης Γιάνναρης και ο δικηγόρος και αναπληρωτής καθηγητής νομικής ΕΚΠΑ ως εκπρόσωπος της ανώνυμης δωρήτριας, Γιώργος Μεντής.

«Θέλουμε ισχυρό σύστημα υγείας με τις υποδομές του και με το ανθρώπινο δυναμικό του», είπε ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Θανάσης Γιάνναρης τόνισε:

«Η αναβάθμιση των υποδομών υγείας της χώρας, με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, αποτελεί χρέος και καθήκον για την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Είναι υποχρέωσή μας να υλοποιούμε με αποτελεσματικότητα έργα που χρηματοδοτούνται από δωρεές ιδιωτών».

Το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις δυόμισι μηνών.

Δείτε επίσης