Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Προσπάθεια για νέα παράταση στην αναστολή των υγειονομικών

Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας οι υγειονομικοί θα επιστρέψουν από το νέο έτος

Υπουργείο Υγείας: Προσπάθεια για νέα παράταση στην αναστολή των υγειονομικών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που του δίνει ο νόμος για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, φέρεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Παρά την χθεσινή έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο επιστροφής των τουλάχιστον 2.200 υγειονομικών (εκ των οποίων 240 γιατροί), να γυρίσουν στις δουλειές τους, ο Θάνος Πλεύρης επιδιώκει να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, δηλαδή μέχρι την καθαρογραφή και δημοσίευση της απόφασης του Γ’ Τμήματος του Στ.Ε. Αυτό πρακτικά σημαίνει τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες θα καθυστερήσει η επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ.

«Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης» δήλωσε χθες ο κ. Πλεύρης, δείχνοντας καθαρά την διάθεση του να μην κάνει πίσω μέχρι τέλη Δεκεκβρίου.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να ξανασυζητήσει το θέμα αφού στις 31.12.2022 λήγει η αναστολή εργασίας και επισήμως.

Το γεγονός εξάλλου ότι ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται, σημαίνει ότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη άρα δεν μπορούν να υπηρετούν στο ΕΣΥ, καταδεικνύει και το σκεφτικό του για τους υγειονομικούς που έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν.

Παράλληλα εντός της κυβέρνησης υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι οι υγειονομικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά τους από την στιγμή που σήμερα στην Ελλάδα χώρα δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την πανδημία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο εθνικό σύστημα ζητούν την άμεση επιστροφή τους με δεδομένο μάλιστα ότι οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ είναι πολλές και σοβαρές.

Η ΠΟΕΔΗΝ που είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη για αυτό το θέμα, αποδέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση του ΣτΕ με ιδιαίτερη ικανοποίηση κάνοντας λόγο για δικαίωση.

Το ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, που έχει δοθεί ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Δείτε επίσης