Υγεία

Πανελλαδική Απεργία Γιατρών: Κατεβάζουν ρολά τα νοσοκομεία- Αναβάλλονται χειρουργεία

Λόγω της 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο-Και την Πέμπτη 24ωρη

Πανελλαδική Απεργία Γιατρών: Κατεβάζουν ρολά τα νοσοκομεία- Αναβάλλονται χειρουργεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στον ρυθμό των απεργιακών ακινητοποιήσεων κινούνται από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας ως μέσο αντίδρασης στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που δίνει την δυνατότητα -μεταξύ άλλων-στους υγειονομικούς του ΕΣΥ για παράλληλη ενασχόληση και στον ιδιωτικό τομέα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν πανελλαδικά τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια φροντίδα.

Έτσι για σήμερα και αύριο που οι γιατροί έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργίες δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, οι περισσότερες υπηρεσίες στα νοσοκομεία θα υπολειτουργούν και τα υγειονομικά ιδρύματα θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Η ΕΙΝΑΠ με επιστολή που έστειλε στους διοικητές των νοσοκομείων, τους γνωστοποιεί ότι , λόγω της αντίθεσης των νοσοκομειακών γιατρών με το νομοσχέδιο που έχει υποβάλει το υπουργείο Υγείας, η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

"Είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Προσωπικό ασφαλείας ορίζονται οι εφημερεύοντες γιατροί του νοσοκομείου", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ αναφέρεται ότι οι γιατροί προχωρούν σε πολύμορφες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα:

  • Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, τη μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
  • Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
  • Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα, συγκέντρωση στη 1:00 μ.μ στη Βουλή.

Παράλληλα η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που - όπως αναφέρει - δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

"Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης